Welcome to our online store!

Struktur wiwitan mobil lan pangaturan pangopènan

Kaya sing wis dingerteni, wiwitan mesin mbutuhake dhukungan saka pasukan eksternal, lan peran iki dimainake dening starter mobil.Starter bisa ngowahi energi listrik baterei dadi energi mekanik lan nyopir flywheel mesin kanggo miwiti mesin.
Umumé, wiwitan nggunakake telung komponen kanggo nyadari kabeh proses wiwitan.Motor DC ngenalake arus saka baterei lan nyebabake gear drive starter ngasilake gerakan mekanik;mekanisme transmisi meshes pindah drive menyang pindah ring flywheel, lan ing wektu sing padha bisa kanthi otomatis medhot sawise engine diwiwiti;sirkuit wiwitan diuripake lan mateni dening ngalih elektromagnetik Kanggo kontrol.Antarane wong-wong mau, motor minangka komponen utama ing wiwitan.Prinsip kerjane yaiku proses konversi energi adhedhasar hukum Ampere sing kita alami ing fisika SMP, yaiku, gaya konduktor energi ing medan magnet.Motor kasebut kalebu armature, komutator, kutub magnet, sikat, bantalan lan omah lan komponen liyane.
■ 1. Sawise nguripake saklar wiwitan, wiwitan muter ing kacepetan dhuwur lan crankshaft engine ora nanggapi.Fenomena iki nuduhake yen ana kesalahan ing mekanisme transmisi starter, sing bisa disebabake dening nyandhang gear transmisi utawa kopling siji-arah.
■ 2. Starter ora bisa normal lan pindah drive ora muter.Ana akeh alasan kanggo kedadean iki, kayata masalah karo kabel daya, ablation saka piring kontak saklar wiwitan, lan resistance engine gedhe banget.
■ 3. Output daya saka wiwitan ora cukup kanggo drive crankshaft.Short-circuit saka coil eksitasi lan mundhut daya baterei bisa nimbulaké daya ora cukup saka wiwitan.
■ 4. Swara mlaku saka wiwitan iku atos.Iki bisa uga disebabake dening pamblokiran kopling siji-arah utawa instalasi wiwitan sing ora bener.
■ 5. Ana swara "klik" nalika wiwitan diuripake lan mateni, nanging ora bisa.Kedadean iki bisa disebabake dening tetep coil pedhot utawa baterei wis akeh sangsoro saka daya.
Rekomendasi pangopènan:
Starter minangka bagéyan penting saka mobil lan ora bakal gampang rusak.Nanging, kanggo ndawakake umur layanan wiwitan, panggunaan sing tepat uga perlu.Ing proses miwiti mesin, wiwitan kudu ngenalake 300 ~ 400 Ah listrik saka baterei.Mulane, kanggo nyegah baterei saka over-saiki utawa karusakan, wektu miwiti ngirim ora ngluwihi 5 s;ing mangsa, iku gampang kanggo miwiti kedadean angel, kakehan Saben wektu wiwitan ngirim ora dawa banget nalika miwiti, lan kudu ana interval sing tepat antarane saben wiwitan.

Sajrone panggunaan normal poros wiwitan, pangaturan sing dibutuhake kudu ditindakake nalika ana meshing sing ora apik, impact, kesulitan miwiti, utawa sawise pangopènan.Imbuhan saka wiwitan nuduhake imbuhan tumata saka meshing saka pindah drive lan wektu nalika ngalih wiwitan diuripake sak karya wiwitan.
(1) Nyetel gear drive lan ring thrust.Push inti wesi movable ngalih elektromagnetik kanggo posisi ngendi piring kontak mung disambungake lan tetep stabil.Ukur nilai longkangan udara antarane gear drive lan pasuryan mburi nut thrust.Sampeyan kudu ing kisaran 4-5mm.Yen ora, iku bisa ngaco utawa ngaco cocok.Nyetel meneng nyambungake antarane garpu shift lan inti wesi.Banjur push inti wesi movable kanggo posisi watesan.Nilai longkangan kudu dikurangi dadi 1.5-2.5mm.Yen ora cocog, meneng watesan stroke ing tutup mburi bisa diatur nganti qualified.Nanging, ing sawetara wiwitan sing dioperasikake elektromagnetik manca, saliyane nyetel sekrup sing nyambungake, ana uga gabungan sing bentuke garpu sing disambungake menyang inti wesi sing bisa dipindhah kanthi muter garpu shift, lan liyane yaiku cara nambah utawa nyuda mesin cuci. lumahing pungkasan saka kumparan ngalih solenoid.Nggawe pangaturan.
(2) Nyetel wektu nalika ngalih wiwitan diuripake.Nalika saklar elektromagnetik mung diuripake, longkangan antarane pindah drive lan pasuryan mburi nut tikaman kudu antarane 3.5-5.5mm, yaiku, pindah drive wis bolong menyang pindah ring flywheel, nanging durung mlebu. negara kanthi jala.Yen ngalih ing wektu ora cocok, bisa diatur dening bolt nyambungake (rod nyetel) antarane tuas garpu lan inti wesi movable saka saklar elektromagnetik.


Wektu kirim: Nov-20-2021