Welcome to our online store!

Metode deteksi kesalahan sistem starter mobil

1. Komposisi saka wiwitan

Starter umume kasusun saka telung bagean: ① DC seri motor eksitasi;② mekanisme transmisi;③ Piranti kontrol (uga dikenal minangka saklar elektromagnetik).Motor eksitasi seri DC yaiku bagean daya sing ngasilake torsi, kalebu perakitan rotor, perakitan stator lan perakitan sikat.Mekanisme transmisi ngirimake daya motor eksitasi seri DC menyang gear ring flywheel liwat gear drive kanggo ngrampungake rotasi pasif mesin, lan disengage gear drive saka gear ring flywheel sawise mesin diwiwiti.Bagian kontrol digunakake kanggo nyambungake lan ngethok sirkuit antarane motor lan baterei.

2. Inspeksi saben dina saka sistem wiwitan

1. Inspeksi baterei

Karya wiwitan gumantung saka energi listrik baterei.Yen sistem wiwitan ora bisa diwiwiti, priksa manawa daya baterei wis cukup, priksa manawa kutub baterei wis dioksidasi lan karat, lan priksa manawa konektor kabel baterei wis ngeculake.

2. Inspeksi sekring lan relay

Sistem wiwitan duwe sekring lan relay dhewe.Yen sistem wiwitan ora bisa digunakake kanthi normal, priksa status kerja sekring lan relay sawise ngatasi masalah baterei.Kerusakan sekring bisa diukur kanthi bantuan multimeter.Koil saka relay bisa dideteksi karo pindah ohm multimeter.Miturut energizing loro ends saka relay coil, bisa ndeteksi apa kondisi nutup kontak relay apik.

Sekring lan relay minangka komponen sing asring gagal ing sirkuit sistem wiwitan, lan uga gampang diukur.Kanggo operasi normal saka sistem wiwitan, kita kudu miwiti karo sekring lan relay sesuai karo prasaja kanggo cara inspeksi Komplek.Mesthi, ana akeh cara kanggo ngadili relay, sing bisa dioperasikake kanthi ngganti, tutul lan cara liyane, nanging pungkasane kudu diverifikasi dening Multimeter.

3. Inspeksi wiwitan

Komponen wiwitan bisa dadi titik fault saka wiwitan s


Wektu kirim: Jan-07-2022