Welcome to our online store!

motor wiwitan

Starter bisa ngowahi energi listrik saka baterei dadi energi mekanik lan drive flywheel engine kanggo muter kanggo miwiti engine.Sadurunge mesin mlaku kanthi daya dhewe, kudu muter kanthi bantuan pasukan eksternal.Proses sing engine transits saka negara statis kanggo mlaku dhewe kanthi bantuan saka pasukan external disebut engine miwiti.
Kaya sing wis dingerteni, wiwitan mesin mbutuhake dhukungan saka pasukan eksternal, lan peran iki dimainake dening starter mobil.Umumé, wiwitan nggunakake telung bagean kanggo nyadari kabeh proses wiwitan.Motor DC ngenalake arus saka baterei lan nyebabake gear drive starter ngasilake gerakan mekanik;Mekanisme transmisi melu gear nyopir menyang gear ring flywheel lan bisa kanthi otomatis disengage sawise engine diwiwiti;On-off sirkuit wiwitan dikontrol dening saklar elektromagnetik.

Antarane wong-wong mau, motor minangka komponen utama ing wiwitan.
prinsip kerja

Prinsip kerjane yaiku proses konversi energi adhedhasar hukum Ampere sing kita hubungi ing fisika SMP SMP, yaiku, gaya konduktor listrik ing medan magnet.Motor kasebut kalebu armature, komutator, kutub magnet, sikat, bantalan, omah lan komponen liyane.
Sadurunge mesin mlaku kanthi daya dhewe, kudu muter kanthi bantuan pasukan eksternal.Proses sing engine transits saka negara statis kanggo mlaku dhewe kanthi bantuan saka pasukan external disebut engine miwiti.Ana telung mode wiwitan mesin: wiwitan manual, wiwitan mesin bensin tambahan lan wiwitan listrik.Manual wiwitan nganggo tali narik utawa tangan cranking, kang prasaja nanging ora trep, lan duwe kakiyatan pegawe dhuwur.Iku mung cocok kanggo sawetara mesin kurang daya, lan mung dilindhungi undhang-undhang minangka mode serep ing sawetara mobil;Starting engine bensin tambahan utamané digunakake ing mesin diesel daya dhuwur;Mode wiwitan listrik akeh digunakake ing kendaraan modern amarga operasi sing gampang, wiwitan kanthi cepet, kemampuan miwiti bola-bali lan remot kontrol.

komposisi sistem
Sistem wiwitan ngowahi energi listrik sing disimpen ing baterei dadi energi mekanik.Kanggo mujudake konversi iki, wiwitan kudu digunakake.
Fungsi wiwitan iku motor DC ngasilake daya lan drive crankshaft engine kanggo muter liwat mekanisme transmisi, supaya minangka kanggo éling wiwitan engine.Sistem wiwitan kalebu komponen ing ngisor iki: baterei, switch kontak (wiwitan switch), perakitan wiwitan, relay wiwitan, lsp.
Ing antarane telung komponen wiwitan, bagean motor umume ora ana bedane sing penting.Miturut wangun motor DC, bisa dipérang dadi wiwitan biasa lan wiwitan magnet permanen;Ana bedane gedhe antarane piranti kontrol lan mekanisme transmisi, mula umume diklasifikasikake miturut beda antarane piranti kontrol lan mekanisme transmisi.

(1) Klasifikasi miturut piranti kontrol
① Starter kontrol langsung minangka jinis starter mekanik, sing langsung ngontrol saklar sirkuit utama starter kanthi mekanisme linkage pedal utawa genggaman tangan kanggo nguripake utawa mateni sirkuit utama.Sanajan cara iki nduweni struktur sing prasaja lan operasi sing bisa dipercaya, jarang digunakake amarga wiwitan lan baterei kudu cedhak karo taksi, diwatesi dening tata letak instalasi lan operasi sing ora trep;
② Starter kontrol elektromagnetik yaiku relay sing dikontrol dening tombol utawa saklar kontak, banjur relay ngontrol saklar utama starter kanggo nguripake utawa mateni sirkuit utama, uga dikenal minangka starter kontrol elektromagnetik.Cara iki bisa nyadari remot kontrol lan trep kanggo bisa.Iki digunakake akeh ing kendaraan modern.

(2) Klasifikasi miturut mode meshing saka mekanisme transmisi:
Inertial meshing - lungse
Meshing dipeksa - operasi sing dipercaya, operasi sing trep lan aplikasi sing wiyar
Armature mobile - struktur Komplek, kendaraan diesel daya dhuwur
Gear mobile - saklar elektromagnetik nyurung rod meshing
Tipe deselerasi - massa lan volume cilik, struktur lan teknologi sing kompleks
Saran pangopènan
Starter minangka bagean penting saka mobil lan ora gampang rusak.Nanging, kanggo ndawakake umur layanan wiwitan, cara panggunaan sing cocog uga dibutuhake.Ing proses miwiti mesin, wiwitan bakal ngenalake daya 300 ~ 400 ah saka baterei.Mulane, kanggo nyegah baterei saka overcurrent utawa karusakan, wektu wiwitan ora ngluwihi 5S;Iku gampang kanggo duwe kangelan ing miwiti ing mangsa.Ing kasus kaping pirang-pirang wiwitan, saben wektu wiwitan ora kudu dawa banget, lan interval sing cocog kudu dilindhungi undhang-undhang ing saben wiwitan.


Wektu kirim: Nov-09-2021